Lierbygda O-lag

Nyheter

Reisebrev fra Sicilia

Sicilia

Sicilia

Med en lang og god vinter (nesten) bak oss hadde Helga brukt mange kvelder foran PCen for å se om det var mulig å finne noen fly som gikk til Sicilia. Sicilia var øya hvor årets Middelhavsmesterskap i orientering skulle avgjøres. Et tredagers løp Mediterranean Open Championship Orienteering 2011 (forkortes MOC). Etter hvert fikk hun ordnet en rute med en dags stopp i Roma med Ryanair. Sindre hadde deltatt i MOC to år tidligere med NTNUI og skrøt av arrangementet den gang. Nå var o-sesongen igang!

Nå var o-sesongen igang!


Karneval i Sciacca

Karneval i Sciacca

Vi fløy ned til Roma en torsdag. Her rakk vi Spansketrappa, Piazzo Navona, Pantheon og Fontana di Trevi på en ettermiddag, med avsluttende middag på lokal restaurant.

Når Helga løp i mål sto alle danserne på linje i oppløpet.

Lokale drakter i Sciacca

Lokale drakter i Sciacca

Fredag fløy vi tidlig til Palermo. Ved hjelp av en helt ny leiebil beskuet vi flere av byene maffiaen hadde holdt til i. Rask innsjekk på hotellet innen vi reiste til årets første o-løp. Et sprintløp i gamlebyen Sciacca viste seg å bli særdeles spektakulært. Først meget krevende orientering i smale bygater, deretter lokal underholdning som vi kommer til å huske lenge. Når Helga løp i mål sto alle danserne på linje langs oppløpet. Et flott syn med stilige drakter. Jeg gjennomførte et godt løp, noe nølende til første og muligens litt langt rundt til nest siste post. Byens president holdt tale på italiensk, alle distriktets politimenn og -kvinner hadde blitt kommandert hit for å sperre gatene vi løp i. Musikken var så høy at min tinnitus nå har nådd andre graden. Jeg tror ikke noen i byen kommer til å glømme dette o-løpet med det første.

PWT-travel hadde et lengre reiseopplegg hvor de hadde vært på Malta og Tunisia innen de kom hit. De hadde planlagt å reise til Libya også, men dette ble skrinnlagt. Reisefølget bestod i hovedsak av De Ikke Helt Yngre – DIHY*. Konkurransen var meget god både i DIHY klassene og i elite-klassene hvor Øystein Kvaal Østerbø og Audun Weltzien stilte fra Norge, Daniel Hubman fra Sveitz i herreklassen. Elise Egseth stilte fra Norge og Annika Billstam fra Sverige i dameklassen. Totalt 16 nasjoner var representert.

MOC 1. dag - Sprint i Sciacca

MOC 1. dag – Sprint i Sciacca

Mål i Sciacca

Mål i Sciacca

 Premieutdeling i Sciacca

Premieutdeling i Sciacca

Han hadde derfor sementert inn hele byen slik at det ble som en labyrint.

På lørdag skulle vi lenger inn i landet til en helt anderledes by, Cretto Di Burri – Gibellina. Først skjønte vi ikke noe som helst, men fikk en forklaring etterhvert. Byen var blitt totalt ødelagt i et jordskjelv i 1968 og alle innbyggerne hadde bygget opp en ny by Gibellina Nuova. En kunstner hadde funnet ut at han skulle lage et monument over hele byen og han hadde derfor sementert inn hele byen slik at det ble som en labyrint. Dette er verdens neste største kunstverk etter pyramidene. Jeg var uoppmerksom en stund og klarte å løpe forbi 16. posten. Denne posten hadde jeg dessuten sett før jeg startet. At det går an. Etterpå reiste vi til byen Corleone hvor Gudfaren-filmene ble spilt inn. De lokale veiene dit var totalt ødelagte og Helga måtte ut av bilen flere ganger for å se om det var mulig å kjøre videre. Etter å ha snudd en gang og kjørt noen omveier kom vi oss dit. Ikke så gøy å kjøre ny bil da! Veiene i Norge er en drøm i forhold til dette…

MOC 2. dag - Sprint i Gibellina

MOC 2. dag – Sprint i Gibellina

Cretto Di Burri

Cretto Di Burri

Helga i Gibellina

Helga i Gibellina

Vi løp i mål på stranden.

Siste dagen var det et løp fra byen vi bodde i Selinunte. Her skulle det løpes i et arkelogiskt område med tempelruiner liknende dem vi kjenner fra Aten. Det viste seg å bli svært vanskelig orientering gjennom tette buskkratt. Fastnet du i det grønne kom du ikke ut igjen og til og med i det halvgrønne måtte jeg snu flere ganger. Ingen bomma mindre enn ti minutter denne dagen av oss som løp i DIHY klassene. Ikke en gang brukbare orienterere som Sigurd Dæhli og Jørgen Mårtensen. Med innløp ved strandkanten, musikk og mye lokale folk tilstede ble dette igjen en stor opplevelse. De lokale politifolkene hadde også her sperret av byen for at vi skulle kunne løpe fra de arkelogiske områdene til stranden. På stranden ble det badet i middelhavet etter målgang og avrundet med en pils. Her var ikke en halvliter 0,4 liter som hjemme, men heller 0.66! Dette var den varmeste dagen og dessuten helt vindstille, så vi koste oss.

MOC 3. dag - Selinunte

MOC 3. dag – Selinunte

Mål i Salinunte

Mål i Salinunte

Det var premieutdeling i et stort teater.

På kvelden var det premieutdeling i et stort teater med lokalt danseband som viste opp Siciliansk dans og folkemusikk. Det hele ble avrundet med en gigantisk pastafest før DIHY reiste hjem til hotellet og fortsatte med å feire et vellykket opphold på Sicilia. Min tinnitus hadde nå nådd tredje graden.

På mandagen reiste vi hjem med en direkterute som Ryanair hadde åpnet den dagen. Vi var hele seks (6) stykk på flyet som skulle til Torp.

Da er vi i gang med sesongen, når ser vi deg i løypa?

Ingemar

Helga viste konkurrentene ryggen i Selinunte.

Helga viste konkurrentene ryggen i Selinunte.

Sicilia

Sicilia

Sicilia

Sicilia

Daniel Hubmann i aksjon i Selinunte

Daniel Hubmann i aksjon i Selinunte

Sicilia


* DIHY har jeg lånt fra Konnerud som har en årlig DIHY-fest.

Legg igjen en kommentar