Lierbygda O-lag

Nyheter

Tredje reisebrev fra Kroatia Open 2010

Kroatia 5-dagers
Hviledagen ble brukt til bading i Adriatiske havet da temperaturen var opp mot 40 grader. En kort tur på land og så en svømmetur i det avsvalkende vannet. På kvelden var det et årlig opptog med utkledde personer fra forrige sekel som hedret en konge fra Østerrike. Det var folkedans og musikk på hovedgaten.

3., 4. og 5. dagen hadde samplinsplass på samme sted i en nasjonalpark ved Lividraga 1000 meter over havet. Vi hadde bokskog med Kartsfjell rundt oss.

Kartutsnitt fra Lividraga


Vi forflyttet oss nå fra Opatija til en liten grenseby i Slovenia, all overnattings var opptatt i Kroatia. Helga hadde funnet et passende hotell og overraskelsen var stor da vi havnet midt i et Slovenskt bryllup. Berit og Helga mente vi da burde bruke anledningen å studere et katolsk vielse og deretter bryllup så vi satte oss like så godt i annen etasje for å studere dette nærmere. Gjestene kom, brudparet og presten. Ved siden av oss hadde vi en sopran som sjøng i kirken. Etter selve vielsen ble det servert champagne til alle gjestene på kriketrappen. En tradisjon vi burde ta etter mener jeg!
Etter vielsen tok vi oss en dykkert i grenseelva mellon Slovenia og Krotia. For sikkerhets skyld svømte vi på den Slovenske siden. Kvelden ble brukt til å følge bryllupet.

O-løpet på den tredje dagen gikk relativt greit for meg med to mindre bommer. Vanskelighetsgraden var varierende slik at jeg kunne stikke av med min tredje etappeseier. Nå ledet jeg med 18 minutter, noe jeg kom til å trenge da jeg kjente av skaden i låret fra O-festivalen. Helga og Berit løp på de jevne med noen feil underveis. Bjarne gjorde et brukbart løp,bommet på de samme postene som meg pluss et par andre. Helga kom på 3. plass og Berit på 6. plass denne dagen.

Kartutsnitt fra 4. dagen


På vei til o-løpet den fjerde dagen skulle vi gjennom grensekontrollen igjen og da måtte vi kjøpe oss spesial tillatelse for å passere igjennom.
Fjerde dagen hadde jeg en større bom på andre posten og måtte tilbake til første post for å ta meg inn igjen. Resten av løpet gikk feilfritt og jeg ble slått med 1 minutt. Noe jeg var fornøyd med da leggen gjorde vondt underveis. Bjarne kom for seint til start og stillte dermed med litt stort handikapp. Helga hadde en stor bom og endte på 4.plass, Berit kom på 5. plass. med 3 småbommer.
Kroatia 5-dagers

Legg igjen en kommentar