Lierbygda O-lag

Nyheter

Første reisebrev fra Kroatia Open 2010

Kroatia 5-dagers
I år hadde vi bestemt oss for å prøve ut fem-dagers i Krotia. Vi bestod av Helga og Ingemar som kjørte bil gjennom Danmark, Tyskland, Tjekkia og Østerrike for å plukke opp Berit og Bjarne i Wien for å reise via Slovenia til Opatia i Kroatia hvor vi hadde vår base. Turen var omtrent 250 mil.

Dette var ved Adriatiske havet og temperaturen vekslet mellom 32 og 38 grader. Varmt med andre ord for en nordbo.

Første løpet gikk onsdagen den 24. juli i et terreng som av arrangørene ble beskrevet som «Depression Navigation – this orienteering technique is quite unique – mostly in Slovenia and Croatia. Since there is mostly reduced visibility despite the fact that most of the map is white, there are too many stones, cliffs and boulders in the terrain – run through depressions. Depressions are not too deep so you can run faster than on the hills.»

Utsnitt fra kartet.


Vi reiste noen mil inn i landet inn i en nasjonal park til en meget flott samlingplass. Her var temperaturen kun 32 grader så nå var det både varmt og deilig.

Løypene var korte alle dagene. H50 hadde 2,8 km og D50 2,3 km. Vi undret oss litt over dette men det var kun et ferieløp så da er det fint med korte løyper.

Jeg startet først av oss klokken 15.04 og tenkte jeg måtte prøve ut disse gropene som ble anbefalt til første post. Etter 100 meter endret jeg strategi da jeg nesten ikke klarte å bevege meg i terrenget grunnet svært steinete grunn og noe redusert sikt. Her var det bare å komme seg ut på en sti så fort som mulig. Stiene var dessværre gjenvoksne og steinete dem også. Uansett, taktikken var klar: ingen bomming for da var det «Game over». Dette klarte jeg og noen av postene sto jeg to-tre meter fra uten å se dem men brukte alle sansene for å finne postene. Jeg kom først i mål og ble intervjuet av arrangørene. Hvilken god følelse – alle konkurrentene var der ute i skogen og prøvde å finne poster. Jeg hadde brukt 38.24 på 2,8 kilometer.

Helga kom i mål etter en stund og endte til sist på andre plass etter Sveitsiske Ruth Humbel i D50. Helga hadde en bom underveis.

Bjarne manglet et klipp fra en post i H50. Men han var helt sikker på at han hadde vært der. I og med at de bruker Sport Ident ble konklusjonen at Bjarne var for rask når han stemplet. Dette har han slitt med før og skal søke terapi for det når han kommer hjem.

Berit var i grunn kun deprimert da hun hadde misforstått ordet «depressions» med «depresjoner» . Hun hadde brukt startkontingenten godt og endte opp midt i lista i D50.

Jeg kom på første plass og var nesten 6 minutter foran nummer to og mer enn 10 minutter foran nummer tre i H50. En god start i et femdagers løp.

I dag er det sprintløp i Opatia hvor vi bor. Da får vi håpe alle finner frem uten store tidstap.

Legg igjen en kommentar