Lierbygda O-lag

Nyheter

Våryr røy på trening

På gårsdagen trening fikk vi et kuriost besøk! En storfuglhunn (røy) var selskapssjuk og ville gjerne prate med deltagerne på vårt treningsløp.

En uvanlig og artig opplevelse!

Bilder er tatt av Rolf Andersen og Vidar Strand

2 Kommentarer til “Våryr røy på trening”

  1. Roar Solheim:

    Send meg gjerne mer informasjon om denne fuglen (samler info om spillegale røyer). Dukket fuglen opp mens dere var i aktivitet, eller var den der da dere kom? Er dette ute i skogen, eller nær folk (skole, barnehage, idrettsanlegg etc.)? Hva var klokkeslettet, hvor lenge var fuglen hos dere, la den seg ned med litt utspredte vinger, eller gikk den bare rundt omkring?

    mvh, Roar Solheim, zoolog.

  2. Simen:

    Virker som om storfuglen virkelig satser på orientering i år! Var på kretssamling her hjemme (Rogaland) i helga, da vi opplevde en svært innpåsliten storfuglhunn mens vi spilte fotball/volleyball og var ute. Vi prøvde flere ganger å jage den bort, men den kom alltid tilbake! Dette skjedde ved en leirskole i skogkanten, men langt fra større bebyggelse/boligområde. Virket som om fuglen var helt tam, vi kunne klappe/løfte den uten at den angrep eller noe. Den både gikk og la seg av og til ned med spredte vinger. Den holdt seg rundt på leirskolen, og «fulgte etter oss».

Legg igjen en kommentar