Lierbygda O-lag

Nyheter

O-leir i Bibelbeltet

Etter endt o-festival på Hovden dro vi tre gamle gubbene i Lierbygdas junior-tropp sørover mot Kristiansand og NOF-leir, en erstatningsleir for oss som er blitt for gamle for Hovedløp og O-landsleir.

Jeg må presisere: en fullverdig erstatningsleir. På programmet i år sto blant annet lagbygging, o-tekniske økter, sosiale aktiviteter, rafting og bungee-trampoline (jeg var i fyr og flamme over dette siste punktet, men det var fordi jeg hadde lest feil på programmet. Jeg må innrømme at bungee-trampolinen var en liten skuffelse i forhold til mine forventninger om bungee-jumping fra en bru.).

Basecamp for opplegget var i år flyttet fra Budor til en kristencamping like utenfor Kristiansand (ja, de hadde Nye Testamentet på toalettet).
Sitat fra en av hyttebøkene: ”Jesus er en gjeter, jeg er hans sau”.
Stedet het Dvergnestangen, et meget passende navn, i følge Ove Sætra. Her skjedde det meste av sosiale aktiviteter, vi kunne spille volleyball, gå på slakk line (noe enkelte blei så avhengige av at det er gode muligheter for at det dukker opp ei slækk line på en av høstens treninger), eller sitte i sofaen og sløve foran TV’en. Noen benyttet også muligheten til å være syndere i sommersol, med nakenbading eller ulovlige pengespill, i Norges bibelhovedstad.

Finsk støvelkast

(Bildet: Halvor Eid Nilsen demonstrerer sine ferdigheter i finsk-støvelkasting, i bakgrunnen er bla. Rassmus K. Skaare og Guro Flatekval)

Sindre Haverstad på slakk line

(Bildet: Sindre H. var en av dem som ble sterkt avhengig av å få sin daglige spasertur på den slakke lina.)

Et av høydepunktene under årets leir, for det var mange, var utflukten til Evje og Troll Mountain opplevelsessenter. Her fikk vi prøve både klatring og bungee-trampoline, men jeg tror de fleste vil huske raftingen som det villeste (og våteste) under årets leir. Adrenalinnivået var virkelig på topp da vi over eller under raftebåten kjørte utfor strykene.

Rafting

(Bildet: Sindre A. Gåsvik i tøft raftingantrekk.)

Siste dagen tilbrakte på Dvergsøya, og fikk prøve oss på Lars Christian Ungers kreative stafettløype på et kart fra 1988. Med litt regn og en del kreative veivalg ble dette nesten en like våt opplevelse som raftingen.

Anne Kampstrup Hovind ute å svømmer

(Bildet: Anne Kampstrup Hovind ute på Lars Christians «svømme-o»)

Vått kart

(Bildet: Selv om kartene var sveisa, var det ikke alle som tålte svømminga. Her viser Vilde Kvale fram sitt kart.)

Med to treningsøkter om dagen og mange sosiale aktiviteter fikk vi mye god trening og ble bedre kjent med mange av ungdommene i orienteringsmiljøet.

(Foto: Sindre J. Haverstad.)

Legg igjen en kommentar