Lierbygda O-lag

Nyheter

Unionsmatch

Maren forteller fra årets Interkretskamp:
I helgen har jeg vært på unionsmatch i Gøteborg, tidligere het det Interkretskamp, men i år ble det vedtatt en navneenddring. For dere som ikke vet hva interkretskampen er, så er det et løp der de syv «beste» + reserve fra syv forskjellige kretser, derav tre norske og fire svenske i klassene D/H 13-14 og D/H 15-16 deltar. Disse blir tatt ut på bakgrunn av uttaksløp. Løpet går på rundgang fra krets til krets, og i år var det altså Gøteborg som var arrangør.

Fredag:

Når vi kommer fram på fredag, etter en fem timers busstur (pluss stopp på kjøpesenter) er det klart for trening på et ganske likt terreng, som løpene på lørdag og søndag skal gå. Noen velger å løpe, mens jeg går meg bare en liten tur
ikledd olabukse på grunn av forkjølelse, hodepine og slapphet. Når treningsturen var ferdig var klokka 21.00 og tid for kveldsmat. Der gikk det i svenskt brød og enkelt pålegg. Etter kveldsmat var det kortspilling og kos til klokka 23.30 da lyset ble slukket.

Lørdag:
Lørdag startet med frokost fra klokka 08.30. her var det litt bedre matutvalg enn på kveldsmaten dagen før. Etter frokost blir det tid til en tur på ICA supermarked, 200 m bortafor skolen vi sov på. Det var også et lagmøte før lunsj, der fikk vi litt informasjon og utdelt alt for store løper trøyer som alle ønsker og få bytta til neste år. Klokka 11.00 var det klart for lunsj, der ble det servert «potatismos och kjøttbullar» på godt svenskt vis. Til samlingsplass var det omtrent to kilometer å gå. Her var det en av Buskeruds løpere som ble kjørt på av en moped, så han måtte tilbringe hele dagen på sykehuset. Heldigvis var ingen ting brukket, og han klarte seg med noen sting i kneet.

Når vi kom fram til samlingsplass var det utdeling av løperbrikker og granskning av hvor sistepost var før vi skiftet og gikk til start.
Samlingsplassen var på samme sted som jeg hadde start en av dagene på 5-dagers i 2004, artig å komme tilbake her. Og jeg hadde god tid,for jeg skulle ikke starte før 14.59, omtrent midt i klassen min. Jeg var litt daff så jeg gikk til første post. Men etter hvert ble det bedre så jeg begynte å løpe men da bommet jeg på andrepost. Det gikk greit frem til og med sjette post men så hadde jeg en liten bom igjen på vei til syvende. Åttende gikk greit, men til niende trodde jeg jeg skulle til tiende så jeg løp helt feil, men skjønte det etter hvert. Resten av løypa gikk helt greit. Jeg havnet på en 16. plass av ca. 50 løpere, med 10 minutters bomming. På samlingsplassen var det laga primitive dusjer, som man kunne se rett inn i fra en gangvei like ved siden.

Etter å ha heiet frem de andre fra Buskerud var det tilbake til skolen for å få middag. Det var pasta og kjøttsaus. Etterpå spilte vi fotball kamp,Sverige mot Norge før premieutdelinga, selvfølgelig vant i Norge! Ut over kvelden hang jeg en god del sammen med Oslo og Akershus jentene i min klasse. Lysene ble slukket kl:23.15 etter en travel ,men morsom dag 🙂

Søndag:

Til frokost i dag kom endelig havregrøten på bordet også. I dag var det klart for stafett der jeg løp på Buskeruds tredje lag, sammen med Andrea og Erik fra Konnerud og Eirik fra Kongsberg. Andrea løper et bra løp og veksler som nr.14 av 47 startende lag. Erik er neste etappe, han kommer inn som nummer 21. Jeg har tredje etappe og løper et bra løp som fører oss opp på 14. plass igjen, med nest beste etappe tid. Eirik blir slått i spurten av Buskeruds 5. og 4. lag så vi ender på 16 plass. Det er lunsj på samlingsplass der får vi pasta salat. På vei hjem stopper vi på Norby for å spise og handle litt snop.

Det var synd at ikke Erik Trøen ikke kunne bli med, selv om han var tatt ut. Men til neste år håper jeg at vi blir flere Lierbygdinger der, for dette er en tur der du har det moro og blir kjent med andre fra både din egen krets og andre kretser. 😉

The end…

9 Kommentarer til “Unionsmatch”

 1. Erik Trøen:

  Hørtes ut som en morsom tur.
  Får prøve å kvallifisere meg til neste år.
  Da blir jeg med!!!

 2. Maren:

  Gleder meg allerede
  neste år er du eldst i klassen,
  større sjans å komme med 🙂

 3. Sondre Evjen:

  Virker som om du hadde en fin tur der!!!
  Kanskje jeg klarer å bli med neste år
  hvis jeg har litt flaks.. hehe:)

 4. Øyvind Enger:

  Hvis jeg skulle skrevet den her så hadde leggetidene blitt «litt» annerledes. Kveldsunderholdningen blandt h15-16 folka tar det gjerne litt tid å bli ferdig med, det er utrolig hva man kan gjøre med en mobil med lys og et mørkt tak og skyggebilder 😉

 5. Maren:

  Leggetidene ble nok litt anderledes for jentene også.
  Med Elses tak-eventyr ++++ varte det nok en god stund før det var stille og folk sov på jenterommet.
  😉

 6. Øyvind Enger:

  Hyyysj!

  *lederne må ikke få vite*

  Uansett;
  Det var gøy!

 7. Helga:

  Å, sov dere ikke med en gang vi slukket lyset. Det visste vi ikke. Det tror jeg vi må stramme litt inn på til neste år. Dessuten hører jeg noen rykter om klespoker. Stemmer det ??

  Admin:
  Vi liker svært dårlig at noen utgir deg for å være andre enn de de er. Denne personen er ikke Helga Haverstad og var trolig heller ikke leder på Interkretskampen. Personen som har postet dette inlegget har ikke brukt en gyldig e-post adresse, og hans/hennes IP-adresse er: 82.196.206.2. Denne ser ut til å stamme fra Buskerud Sentralsykehus.

  Hvis ikke folk klarer å oppføre seg vil de i framtida bli blokkert fra våre sider.

  Sindre Haverstad

 8. Øyvind Enger:

  1. Vi sov med en gang lysene ble slukket
  2. Vi spilte ikke klespoker
  3. Reglene bør ikke strammes inn (i hvert fall ikke før etter oll)

 9. Maren:

  Hvem er Helga????????
  det kan ikke være Helga Haverstad for hun har jeg spurt. Og e-post adressen er ugyldig.

Legg igjen en kommentar